PRAVILNIK O OBDELAVI IN ZAŠČITI OSEBNIH PODATKOV

Naš spletni naslov je: https://www.jeles.si

V procesu obdelave osebnih podatkov in varstva posameznikov glede obdelave osebnih podatkov in pravil, povezanih s prostim pretokom osebnih podatkov, je podjetje JELES D.O.O., Pod hrasti 21, 1218 Žeje pri Komendi, Slovenija (v nadaljnjem besedilu podjetje) dolžno uporabljati Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Podjetje osebne podatke obdeluje zakonito, pravično in pregledno.
Podjetje zbira ustrezne in relevantne osebne podatke samo za določene, izrecne in zakonite namene ter jih nadalje ne obdeluje na način, ki ni združljiv s temi nameni.
Osebni podatki, ki jih podjetje obdeluje so točni in, kadar je to potrebno, posodobljeni. Netočni osebni podatki se brez odlašanja izbrišejo ali popravijo ob upoštevanju namenov, za katere se obdelujejo.
Podjetje osebne podatke hrani v obliki, ki dopušča identifikacijo posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, le toliko časa, kolikor je potrebno za namene, za katere se osebni podatki obdelujejo.

Podjetje obdeluje osebne podatke izključno na način, ki zagotavlja ustrezno varnost osebnih podatkov, vključno z zaščito pred nedovoljeno ali nezakonito obdelavo ter pred nenamerno izgubo, uničenjem ali poškodbo z ustreznimi tehničnimi ali organizacijskimi ukrepi.


KOMENTARJI

V primeru, da obiskovalec pusti komentar na naši spletni strani, se zbirajo podatki, ki so prikazani v obrazcu za komentarje. Prikaže se tudi IP naslov in brskalnik obiskovalca, s tem si pomagamo pri odkrivanju nezaželene pošte.
 
Anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (imenovan tudi hash), se zagotovi storitvi Gravatar, da preveri, ali ga uporabljate. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je vaša profilna slika vidna javnosti v kontekstu vašega komentarja.
 


SLIKE

Če nalagate slike na spletno mesto, se izogibajte nalaganju slik z vključenimi vdelanimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izvlečejo vse podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu.
 


PIŠKOTKI

Če pustite komentar na našem spletnem mestu, se lahko odločite za shranjevanje vašega imena, e-poštnega naslova in spletne strani v piškotke, tako da vam ni potrebno znova vnašati svojih podatkov, ko pustite nov komentar. Ti piškotki bodo shranjeni na strežniku do enega leta.
Če obiščete našo stran za prijavo, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.
Ko se prijavite, bomo nastavili tudi več piškotkov za shranjevanje vaših podatkov za prijavo in možnosti prikaza zaslona. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava vztrajala dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.
Če članek uredite ali objavite, se v vaš brskalnik shrani dodaten piškotek. Ta piškotek ne vključuje osebnih podatkov in samo označuje ID objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu.
 


INTEGRIRANA VSEBINA DRUGI SPLETNIH MEST

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo integrirano vsebino (npr. videoposnetke, slike, članke itd.). Integrirana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša na popolnoma enak način, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.
Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, integrirajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo s to integrirano vsebino, vključno s sledenjem vaše interakcije z integrirano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.
 


KOLIKO ČASA HRANIMO VAŠE PODATKE

Če pustite komentar, se komentar in njegovi podatki hranijo za nedoločen čas. To je zato, da lahko samodejno prepoznamo in odobrimo vse nadaljnje komentarje, namesto da jih zadržimo v čakalni vrsti za moderiranje.
Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), hranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen svojega uporabniškega imena ne morejo spremeniti). Skrbniki spletnih mest lahko vidijo in urejajo te podatke.
 
 

VAŠE PRAVICE GLEDE VAŠIH PODATKOV

Če imate račun na tem spletnem mestu ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih hranimo o vas. To ne vključuje nobenih podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.